IQ im je veći nego što mislite: Ovo su neke od najpametnijih osoba u showbizzu

Piše: Redakcija

Poznajemo ih iz omiljenih filmova i serija, no neke su slavne osobe pametnije nego što ste mislili. Od članova Mense do onih koji znaju šest stranih jezika, ovo su poznate face s visokim IQ-om.

Natalie Portman

Natalie Portman (Foto: Chris Weeks/Getty Images for Audi)
Diplomirala je na Harvardu, a zna čak šest stranih jezika. Natalie se može pohvaliti i s dva rada objavljena u naučnim časopisima.

Emma Watson

Foto: Theo Wargo/Getty Images
Hermoine bi bila ponosna! Emma studira na Oxfordu, a već ima diplomu i titulu bachelora na Univerzitetu Brown. Uz to, zalaže se za ženska prava i ravnopravnost spolova.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)
Tarantino nije završio srednju školu, no IQ slavnog redatelja je 160! Isti je imao i Stephen Hawking. 

Steve Martin

Steve Martin (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)
Komičar je član Mense, a njegov IQ je 142. U mladosti je trebao postati profesor nakon što je diplomirao na univerzitetu California State.

Sharon Stone

Foto: Jason Merritt/Getty Images
Talentirana glumica, osim što dobro izgleda, ima IQ 154. Na univerzitet u Pennsylvaniji primljena je sa samo 15 godina, a studirala je umjetnost i pisanje.

Madonna

Guy Ritchie i Madonna (Foto: Chris Jackson/Getty Images)Guy Ritchie i Madonna

Pjevačica se također ističe kao jedna od najpametnijih u showbizz svijetu. Njen IQ iznosi 140. Isti ima i pjevačica Shakira.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti