Sprej od kojeg prestaje bol na visokim štiklama

Piše: Redakcija

Bol kod nošenja visokih peta postat će prošlost, tvrdi izumitelj novog spreja “Heel No Pain” (Pete bez boli) i estetski kirurg dr. Randal Haworth iz američke kompanije “Biochemistry”. Objašnjava kako se špricanjem spreja po stopalima blokira bol u njima minimalno tri sata, čak i pri nošenju cipela s petom od 12 cm.

Sprej djeluje tako da otupljuje osjet u stopalima, na sličan način kao što to čini injekcija anestetika kod stomatologa.

– Na ideju spreja sam došao slušajući pritužbe žena da ih u štiklama noge toliko bole da ih moraju izuti na zabavama, a kao mjere predostrožnosti stavljaju flastere i vate na stopalo. “Heel No Pain” je u biti toplinski obrađen analgetik koji prodire u kožu – kaže dr. Haworth.

Sprej je odobrilo američko Udruženje za kontrolu hrane i lijekova, a djeluje 15 minuta nakon primjene. Moći će se naručiti preko web stranice kompanije, te kupiti u specijaliziranim trgovinama po cijeni od 15-tak maraka po bočici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti