Amelia Windsor: Najbuntovnija članica kraljevske porodice

Piše: Redakcija

Lady Amelia Windsor 22-godišnja je manekenka, muza slavnog dvojca Dolce & Gabbana, ali i članica britanske kraljevske porodice. Zbog svog izgleda, mnogi su je prozvali najseksepilnijom članicom porodice, a zbog ponašanja u javnosti i tetovaža i najbuntovnijom.

Zahvaljujući ljepoti već je prije dvije godine krasila naslovnicu čuvenog magazina Tatler, a ispod njene fotografije pisalo je:

– Najljepša članica kraljevske porodice.

Lady Amelia Windsor

Od tada gotovo nema modne revije koju ne nosi, ili dizajnera s kojim ne sarađuje, a dok ostali članovi kraljevskeporodice izbjegavaju korištenje društvenih mreža, njen profil na Instagramu ima cijelu vojsku pratitelja – trenutno njih gotovo 55 hiljada.

View this post on Instagram

@elle_spain 👒

A post shared by Mel 🍯 (@amelwindsor) on

Ona i prinčevi Harry i William rođaci su u trećem koljenu, budući da je ona kćerka Georgea Windsora, grofa od St Andrewsa, i učiteljice historiji Sylvane Tomaselli, te unuka vojvode od Kenta. U doba kada su njeni roditelji odlučili stupiti u brak, Amelijin otac morao se odreći svoje pozicije u redu za nasljeđivanje britanske krune, budući da je njegova buduća supruga već imala brak iza sebe. Kada je 2013. godine promijenjen akt o nasljeđivanju trona, Georgeu Windsoru vraćen je njegov ‘redni broj’.

Ono po čemu se još ističe mlada Amelia je i to da ima tetovažu tri medvjedića, koje je posvetila svom bratu i sestri, a sada je otkrila i jednu sićušnu na rebrima, čije je značenje samo njoj poznato.

Lady Amelia WindsorLady Amelia Windsor

View this post on Instagram

Chocolate Kisses 😘

A post shared by Mel 🍯 (@amelwindsor) on

Kao manekenka, Amelia Windsor radi za agenciju Storm, u kojoj su svojedobno radile i Kate Moss, kao i Cara Delevigne, no to ne znači da je zapostavila obrazovanje. Studentica je The University of Edinburgh, a godinu je provela radeći za dizajnera Azzedinea Alaia, te je bila na praksi kod slavnog Bvlgarija.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti