Ljudmila Valjevac: Trajna šminka sve popularnija

Piše: Redakcija

Gotovo da ne postoji djevojka koja se ne odluči za trajni make-up. Postoji brojni noviteti u svijetu trajne šminke. Trajni make-up je uzeo veliki mah i veoma je popularan danas. Zahvaljujući ovom trendu, žene mnogo manje vremena troše na svakodnevno sređivanje, i ono što je najvažnije jeste da 24 sata izgledaju dotjerano. Ljudmila Valjevac, vlasnica salona „Beauty House“ otkriva novitete trajne šminke, koja je jedna od usluga u njenom salonu.

– Prva tehika koju želim istaći je sjenčenje obrva, koje također možemo nazvati: micropigmentacija, microshading, ombrebrows, shadingbrows, 3Dshading… Sjenčenje obrva je tehnika koja se radi s mašinskom metodom. Pigment kao i uvijek se unosi u drugi površinski sloj kože Derma i ostaje tamo na duži period. Vremenom blijedi. Najviše blijedi zbog sunca i solarijuma, te kod onih osoba koje imaju masnu kožu. Do osvježavanja boje, na obrvama traje od jedne do dvije godine – kaže Ljudmila, te dodaje kako je ova metoda trajnog make up-a postala sve popularnija.

– Zahvaljujući površinskom radu, tehnici rada i prijelazu u nekoliko nijansi, kao i različitim nijansama pigmenta, obrve mogu izgledati veoma prirodno, ali i intenzivno. Sve zavisi od toga šta odgovara klijentu uz ten, godine, boju kose i obrva. Svakoj osobi prilagođavam individualno oblik i boju – kaže Ljudmila.

 

Za razliku od ostalih tehnika, kaže, ova tehnika odgovara svakoj osobi koja voli prirodan ili intenzivni izgled.

– Za razliku od drugih tehnika, ova tehnika ne mijenja i ne oštećuje strukturu kože. Zahvaljujući mikro tačkicama izgleda kao da ima guste dlačice. Kada se uradi prvi tretman, po potrebi se radi korekcija nakon mjesec dana. U 50 posto slučajeva korekcija nije potrebna. Kada se uradi tretman, nakon sedam dana intenziteta, debljina i boja budu do 20 posto blaže – kaže Ljudmila, te otkriva drugu tehniku trajne šminke.

– Eyeliner sa sjenkom ima i naziv STARDUST tehnika. Kao i prethodna tehnika, i ova odgovara svakome. Od oblika oka i kapka ovisi koju možemo napraviti debljinu sjenke. Može biti jako diskretno i blago, a s druge strane, može biti i intenzivna, ukoliko neko to želi i ukoliko oko i kapak to mogu dozvoliti, jer intenzivni eyeliner se nemože uraditi na kapku na kojem je previše preklopljena koža, kao ni na tankoj koži – kaže Ljudmila.

Zahvaljujući ovoj tehnici, oči su istaknute, trepavice izgledaju gušće i intenzivnije.

– Klijent može izabrati želi li da to traje dvije do tri godine ili više od deset godina. To zavisi od pigmenta koji se koristi, a ne od tehnike rada. Sam tretman je potpuno bezbolan i nije opasan, te niti jedan tretman ne izaziva nikakvu alergijsku reakciju – kaže Ljudmila.

Još jedna od veoma popularnih tehnika traje šminke jeste permant usana.

– Za razliku od prije, više se ne radi tehnika efekat olovke oko usana, jer izgleda neprirodno. Danas želimo izgledati ljepo, a istovremeno prirodno. Zbog toga se konture ne naglašavaju kao prethodnih godina. Napredne tehnike, odnosno tehnike koje su aktuelne su: efekat karmina (s tim da se intenzivno crveni efekat ne može postići, svi ostali intenziteti mogu), efetak ombre – kad je usna unutra svjetlija, a prema konturi ide tamnije. Zahvaljujući toj tehnici, usne izgledaju malo punije. Moja omiljena tehnika je akvarel s kojom usne dobiju nijansu ili više nijansi boje, a niko neće primjetiti da to nije vaša boja usana. Veoma je dobra za mlađe osobe ili one koje su jednostavno vremenom izgubile prirodan pigment usna – kaže Ljudmila.

Tretman je također bezbolan, a boja je nakon četiri do pet dana tretmana intenzivnija za 20 posto, kada se i vidi konačan rezultat. Nakon što završite određeni tretman, postoje i upozorenja šta nipošto ne smijete raditi sedam dana poslije.

– Sunčanje u solarijumu ili na suncu je zabranjeno. Kupanje u moru ili bazenu, zbog toga što je voda prljavija. Tuširanje i umivanje neće štetiti. Ne smijete se izlagati prašini, prekomjerno znojiti. Ukoliko trajna šminka previše zateže kožu, na mjestu gdje je urađen permant, možete namazati vazelinom ili bepanthenom. To obično bude drugi ili treći dan nakon tretmana. Ko ne smije raditi trajnu šminku? Osobe koje nemaju 18 godina, osobe koje nisu sigurne žele li tretman i šta žele, ili nemaju povjerenje u mastera. Trudnice i žene koje doje (zbog hormona, boja zna brže blijediti ili loše primati pigment). Poželjno je raditi kada prođu dva mjeseca nakon dojenja – kaže Ljudmila za kraj našeg razgovora.

Osim trajnog make up-a, u „Beauty House-u“ možete pronaći i usluge:

  • Frizerske
  • Sve vrste nadogradnje noktiju
  • Pedikure
  • Nadogradnje trepavica (Ruski volumen)
  • Depilacije
  • Salorijum (čokoladne sijalice)
  • Tretmane lica
  • Masaže tijela
  • Maderoterapije
  • Prodaja proizvoda za profesionalnu i kućnu upotrebu.

Osim usluga, u „Beauty House-u“ se održavaju i edukacije za permant make-up svih tehnika, nadogradnje trepavice (ruski volumen), nadogradnje noktiju, depilacije, maderoterapije. Nakon završene edukacije, dobiva se certifikat s mogučnošću odabravanja Ministarstva obrazovanja i upisivanja u radnu knjižicu.

https://beautyhouse.ba/

https://www.instagram.com/beautyhousebyljudmila/

https://www.instagram.com/ljudmila_valjevac/

https://www.facebook.com/beautyhousesarajevo/

Adresa: Safeta Hadžića 66 A, Sarajevo

Broj telefona: +38762225224

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”899″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”145″ thumbnail_height=”230″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”imagedate” order_direction=”DESC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Pročitajte još