Novi Dacia Duster stigao na naše tržište

Piše: Redakcija

Dacijin ultrapopularni SUV model Duster, najprodavaniji terenac na bosanskohercegovačkom tržištu, u blago osvježenom izdanju stigao je i na tržište Bosne i Hercegovine. U popularnoj izvedbi sa provjerenim benzinskim motorom, sposobnim pogonom na sve točkove i klima uređajem, dostupan je već za 24.999 KM (u verziji Duster Ambiance 1.6 16V 4×4).

Proslavljeni rumunski terenac dobio je moderni dizajnerski izražaj. Najveće promjene su na prednjem dijelu, koji je dobio novu elegantnu kromiranu masku hladnjaka, te nova prednja svjetla sa integrisanim dnevnim svjetlima. Nadalje, novi je izgled krovnih nosača, te novi dizajn 16-inčnih aluminijskih felgi, dok je stražnji dio dobio više kromiranih elemenata, te novu 4WD oznaku.

Kada je u pitanju enterijer, Duster sada ima kompletnu novu prednju tablu sa kromiranim detaljima i MEDIA NAV multimedijalni sistem sa 18-cm ekranom osjetljivim na dodir, a zanimljiva novost je i prebacivanje prekidača za električno pokretanje prozora sa centralne konzole na vrata. Dodatno su redizajnirana i sjedišta, te dodate nove opcije dizajna presvlaka. Novi Dacia Duster nudi i osjetno bolju zvučnu izolaciju kabine.

U ponudi motora, najveća novost je 1.2 litarski četverocilindarski TCe turbobenzinac sa 125 KS, koji u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim mjenjačem nudi sjajne mogućnosti uz prosjek potrošnje od samo 6,1l/100 km. Novi turbobenzinac sjajna je nadopuna robusnom 1.6 litarskom benzincu sa 105 KS, koji je sada dostupan i u izvedbi sa pogonom na plin. Okosnicu dizelske ponude i dalje čini 1.5 litarski dCi u izvedbama sa 90 i 110 KS.

Što se tiče opremljenosti, Duster ima standardno velikodušnu ponudu po Dacijinim cijenama, pa je sada serijski opremljen ESP sistemom kontrole stabilnosti, a među opcijama su i limitator i regulator brzine, zatim indikator idealne izmjene stepeni prenosa, te Eco Mode, koji dodatno štedi gorivo. Tradicionalna garancija i dalje podrazumijeva 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti