Novo priznanje za bh. glumicu: Selmi Alispahić dodijeljena nagrada “Actress of Europe 2018.”

Piše: Redakcija

Umjetnički komitet Međunarodnog pozorišnog festivala “Actor of Europe”, na čelu s Jordanom Plevnesom, dodijelio je prestižnu nagradu ovog Festivala bh. glumici Selmi Alispahić.

Selma je prvakinja drame Sarajevskog ratnog teatra, glumica koja je već u prvim godinama  svog glumačkog staža u radnu biografiju upisala zavidna glumačka ostvarenja, ozbiljne nagrade te glumica koja je, osim na scenu domaćih teatara, stala i na scenu prestižnog Nacionalnog kraljevskog teatra u Londonu. Osim ove činjenice, pamtit će se i ona da je 1998. godine bila jedina članica ansambla SARTR-a.

“Actor of Europe” nagrada se dodjeljuje od 2003. godine, a prije Selme je dodijeljena glumcima među kojima su  Ljuba Tadić i Rade Šerbedžija.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti