Iako zarađuje veliki novac: Adele odjeću kupuje na rasprodajama

Piše: Redakcija

Sa nešto više od 220 miliona KM na svojim bankovnim računima, Adele sebi može priuštiti šta god poželi, ali ona pokazuje da još uvijek pametno i oprezno kupuje. U utorak je viđena u londonskoj poslovnici trgovina Mark and Spencer, gdje je obilazila odjele sa dječijom garderobom i cipelama.

Svjedoci tvrde da je Adela u kupovini izgledala vrlo opušteno, inače obučena u crni top i suknju sa cvjetnim dezenima, očigledno privučena oglasima koji su oglašavali jeftine majice od 22.50 funti, odnosno nešto manje od 50 KM.

Uprkos činjenici da je Adele globalno poznata, drugi kupci nisi ni primjećivali da se u njihovoj blizini nalazi tako slavna osoba, a Adele je poznatu londonsku trgovinu posjetila u doba najveće gužve.

Sve i da se hoće malo razbacivati novcem, to za Adele ne bi bio problem. Njena posljednja turneja zaradila je više od 300 miliona KM. Adelina agencija je saopćila kako je tokom 16 – mjesečne turneje Adele zaradila nevjerovatnih 90 miliona KM, samo tokom 2017. Adele je od prodaje albuma zaradila skoro 20 miliona KM, iako je njen posljednji izašao prije više od tri godine. Iz krugova bliskih uspješnoj pjevačici, šapuće se da Adele želi boraviti i raditi 12 mjeseci u Las Vegasu, te da s upravom jednog hotela pregovara o poslu vrijednom 50 miliona KM, gdje bi Adele za svaki nastup dobivala oko 850.000 KM, piše DailyMail.

I pored brojnih obaveza, Adele je osoba velikog srca. To je nedavno ponovo dokazala kada se pojavila na godišnjici stradanja 72 sugrađanina, koji su poginuli u požari u zgradi Grenfell Tower, adresi na kojoj su stanovali siromašni građani Londona. Zgrada je izgorjela 14. juna prošle godine, a samo jedan dan nakon tragedije koja je potresla Britaniju, na zgarištu se pojavila i sama Adele, te dala podršku žrtvama i njihovim porodicama. Njena podrška nije izostala ni ove godine, te se Adele priključila horu koji je pjevao u spomen žrtava ove tragedije o kojoj u Velikoj Britaniji još uvijek traje rasprava, posebno kada je odgovornost za požar u pitanju.

 

Pročitajte još