Novosti

“Azra” na koncertu Gorana Bregovića u Crnoj Gori: Poslana poruka mira

Foto: Mario Klein

Sinoć je ekipa magazina “Azra” imala priliku prisustvovati u jedinstvenom ambijentu vinograda Ćemovsko polje u Crnoj Gori, gdje je održan dugo očekivani koncert Gorana Bregovića.

Povodom 55 godina vinarije “13. Jul Plantaže” zajedno s orkestrom izveo je svoj posljednji album “Tri pisma iz Sarajeva”, kojim je poslao jasnu poruku: “Neka ovaj album bude moja molitva za mir”.

– Bilo mi je predivno na koncertu. Nema mnogo ovakvih mjesta na svijetu i velika mi je čast i izuzetno rijetka prilika svirati na ovakvom mjestu. Publika je ispunila moja očekivanja – kaže Goran Bregović.

Nakon izvedbe albuma, na velikoj bini u srcu Ćemovskog polja, legendarni Bregović crnogorskoj publici je poklonio stare hitove, uz koje je uživalo hiljade posjetitelja. Sigurno da ne postoji osoba koja je s koncerta otišla bez osmijeha na licu.

Direktor prodaje i marketinga vinarije 13. Jul Plantaže, Veselin Đurišić, kaže da nije bilo lako osmisliti proslavu jubileja u najvećem vinogradu u jednom kompleksu u Evropi.

– Potrudili smo se  da proslavu  jubileja uveličamo koncertom jednog od najvećih kompozitora današnjice u svijetu Gorana Bregovića, jer su ovi vinogradi, kao najveći u Evropi u spoju s najvećim kompozitorom bili veliki poslovni i umjetnički pogodak. Mislim da smo napravili spektakularan događaj, koji je vrijedan pažnje i u svjetskim okvirima. Nesvakidašnji nekomercijalni koncert “Tri pisma iz Sarajeva” potpuno se uklapao u poslovnu priču Plantaža koje izvoze svoje proizvode u preko 40 zemalja svijeta – kaže Đurišić.

Ekskluzivni intervju s Goranom Bregovićem čitajte u magazinu “Azra” koji je na kioscima širom BiH 27.06.2018. godine.