Njih dvije same: Meghan Markle na prvom putovanju s kraljicom Elizabetom

Piše: Redakcija

Meghan Markle, vojvotkinja od Susexa, pridružit će se u četvrtak kraljici Elizabeti na prvoj službenoj dužnosti bez supruga princa Harryja.

Meghan, koja se vjenčala s kraljičinim unukom na raskošnoj svečanosti u dvorcu Windsor prošli mjesec, i kraljica Elizabeta otputovale su kraljevskim vozom na sjeverozapad Engleske u srijedu navečer.

Za razliku od pompe njenog vjenčanja koju su pratili milioni širom svijeta, posjetu u četvrtak bit će više u skladu s funkcijama koje će bivša američka glumica obavljati kao član britanske kraljevske porodice.

Kraljica (92) i Meghan (36) najprije će službeno otvoriti Mersey Gateway, novi visoki most nad rijekom Mersey i jedan od najvećih britanskih infrastrukturnih projekata zadnjih godina.

Nakon toga otputovat će u Chester i otvoriti Storyhouse, biblioteku, pozorište i kompleks kina u gradu te prisustvovati plesnoj predstavi i pjevačkom nastupu školske djece. Nakon toga organiziran im je ručak u gradskoj vijećnici.

Ranije ove sedmice, ured princa Harryja objavio je da će novopečeni bračni par kasnije ove godine posjetiti Australiju, Fidži, Tongu i Novi Zeland, poše Hina.

Pogledajte video s druženja:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti