Neočekivana kraljicina odluka: Titulu dame dodijelila prodavačici ljubavi

Piše: Redakcija

Britanska kraljica Elizabetha odlikovala je aktivistkinju Catherine Healy titulom dame. No, ono što je u svemu tome svakako neobično je da je Catherine zapravo bivša prostitutka. Naime, ona se sada bori za dekriminalizaciju prostitucije na Novom Zelandu, a nije krila da ju je ova titula šokirala.

– Bila sam šokirana kada su mi ponudili odlikovanje. Još uvijek sam u šoku. Nikada mi nije padalo na pamet da je tako nešto moguće, ali je lijep osjećaj i znak da se ipak nešto mijenja – rekla je ona.

Catherine je tako u ponedjeljak postala počasna dama novozelandskog Ordena časti, a sve zbog borbe za prava seksualnih radnika.

– Ovo sve mi je veoma dirljivo. Kada vidim kojim ljudima je ova titula dodijeljena prije mene, gotovo da ne mogu da vjerujem da sam je dobila i ja. Ne znam šta bi kraljica rekla o tome što sam bivša prostitutka, ali ja to nikada nisam krila. Zbog toga se i zalažem za legalizaciju – rekla je Healy za Washington Post.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti