Slavni glumac o samoubistvu Anthonyja Bourdaina: To je najsebičnije što je mogao napraviti

Piše: Redakcija

Još uvijek ne prestaju reakcije na samoubistvo najpoznatijeg svjetskog gastro-putopisca Anthonyja Bourdaina. Dok većina žali i upozorava na strašne posljedice depresije, ima i onih koji ovih dana ne paze šta pišu. Američki glumac Val Kilmer osjetio se pozvanim komentirati samoubistvom na Facebooku i zbog svog posta dobio lavinu kritika fanova slavnog Bourdaina.

– Sebičnost. Ogromna bol. Tama. Koliko si bio daleko od spoznaje da te svijet obožava? Ljudi sa svih strana planeta su te voljeli. Svima si nam dao razlog da se jako ljutimo. To je tako sebično – započeo je Kilmer poduži post na Facebooku u kojemu je samoubistvo nazvao “najsebičnijim činom kojeg čovjek može napraviti”.

#anthonybourdainisdead Oh the darkness. Oh the dark thick pain of loss. The selfishness. How many moments away were…

Gepostet von Val Kilmer am Freitag, 8. Juni 2018

– Jedan mi je svećenik rekao da je samoubistvo najsebičniji čin kojeg ljudsko biće može napraviti. Ne postoji ništa nehumanije od te hipnotizirajuće obamrlosti koja stvara lažnu sliku očaja i tjera žrtvu da pomisli da više od života nema ništa. Da nema ništa dati, niti primiti – nastavio je Kilmer.

Glumac je dodao da je očajan, tužan i ljut te da je Bourdain mogao još puno toga pružiti.

– Osoba koja samoubistvo povezuje sa sebičnošću očito ne zna kakav je pakao depresija –  napisao je jedan.

– Srami se. Umjesto da pokušaš ohrabriti osobe koje proživljavaju slične stvari, ti pokojnika nazivaš sebičnim i ljutiš se na njega – dodao je drugi fan.

– Gospodine Kilmer, ako niste proživjeli depresiju ne znate o čemu govorite – stoji u još jednom komentaru.

Slikovni rezultat za val kilmer

Glumac Val Kilmar

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti