Ana Ivanović: Nikada nije lako kada odlučite reći zbogom

Piše: Redakcija

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović postala je majka dječaka Luke, kojeg je dobila s Bastianom Schweinsteigerom. Jučer je Ana proslavila tačno deset godina od osvajanja Rolan Garosa. Svima se zahvalila na čestitkama, a povodom ovog jubileja, odlučila je da progovori o tome kroz šta je sve prolazila prije, ali i nakon osvajanja turnira.

– Bila sam veoma uzbuđena, ali i prilično nervozna. Još uvijek se sjećam posljednjeg poena kojim sam osvojila Rolan Garos. Plakala sam, naravno i nisam mogla da vjerujem da sam nakon tolikog teškog rada konačno ostvarila san. Još uvijek se sjećam kako sam uskočila u svoj boks. Još uvijek imam te slike i ostat će zauvijek sa mnom. Skakanje u boks uopće nije bezbjedno, ali u tom momentu uopće nisam marila za tako nešto – prisjeća se Ana.

Prisjetila se i trenutka kada je 2016. godine odlučila da tenisu kaže “zbogom”.

– Nikada nije lako kada odlučite da kažete “zbogom” nečemu što volite i što ste radili cijeli život. Sjećam se da, kada sam dobijala nove rekete, spavala sam s njima, sve vrijeme sam ih držala uz sebe. To je na neki način bila moja beba. Zahvalna sam svemu što sam postigla do momenta kada sam rekla “zbogom tenisu”. To mi je pomoglo da ispravno odlučim – kaže Ana.

Pročitajte još