Luka Lazukić podnio krivičnu prijavu protiv Nataše Bekvalac

Piše: Redakcija

Još uvijek zakoniti suprug Nataše Bekvalac, Luka Lazukić podnio je krivičnu prijavu protiv supruge. Naima, u prijavi je tereti za krivično djelo ucjene. Na ovaj korak odlučio se nakon što mu je, navodno, s e-mail adrese koju koristi Nataša stiglo nekoliko poruka u kojima mu ona, kako tvrdi Lazukić, prijeti, ucjenjuje ga i vrijeđa.

Nadležni će naložiti provjeru o tome da li ga je Nataša zaista ucjenjivala i prijetila. To znači da će oboje biti saslušani u policiji i tek nakon što im budu uzete izjave i proslijeđene Tužilaštvu, biće odlučeno da li ima elemenata za eventualni postupak protiv Nataše ili ne, saznaju Novosti.

Osim Trećeg, slučajem Lazukić-Bekvalac bave se i ostala tužilaštva u Beogradu. Konkretno, sredinom maja Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužni prijedlog protiv biznismena kojim ga tereti za porodično nasilje nad suprugom. Suđenje još uvijek nije zakazano, ali ako se dokaže Lazukićeva krivica, on može biti kažnjen od tri mjeseca do tri godine zatvora. Za sada mu je izrečena mjera zabrane prilaska supruzi. Inače, on je u svojoj odbrani tokom istrage tvrdio da nije tukao suprugu, zbog čega je protiv nje podnio istom Tužilaštvu prijavu za lažno prijavljivanje.

Kako pišu regionalni mediji, Luka Lazukić je povukao tužbu za razvod od Nataše Bekvalac i otkazao punomoćje advokatima kancelarije koja ju je u njegovo ime podnijela Prvom sudu u Beogradu, jer su, između ostalog, uz nju dostavili i račune iz restorana, sa benzinskih pumpi i sličnih objekata, tražeći refundaciju. Lazukiću nije bila namjera da traži refundaciju tih troškova, već samo onih koji se tiču njegovih ulaganja u izgradnju salaša. Kako saznajemo, on nije odustao od razvoda, već će novu tužbu, kako je rečeno, podnijeti kad bude vrijeme.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti