Nakon samoubistva Kate Spade: Oglasio se suprug sa srceparajućom izjavom

Piše: Lejla Bejdic

55-godšnja modna dizajnerica Kate Spade pronađena je mrtva u svom stanu na Manhattanu, nakon što je sebi oduzela život tako što se objesila. Prema pisanju stranih medija, modnu ikonu na ovaj je očajnički čin potaknulo to što je njen suprug Andy zatražio razvod, a ona se tome protivila.

Muž Kate Spade, Andy, dao je ličnu izjavu za The New York Times o smrti svoje žene. Andy, koji je suosnivač Kateinih ikonskih torbica, progovorio je u javnosti o depresiji i anksioznosti njegove supruge, za koje je rekao da se borila već dugi niz godina. Također se obratio javnosti da poštuju privatnost za svoju 13-godišnju kćerku Beu.

Ovako glasi čitava njegova izjava:

– Kate je bila najljepša žena na svijetu. Bila je najdraža osoba koju sam poznavao i moj najbolji prijatelj već 35 godina. Moja kćerka i ja smo uništeni njenim odlaskom i ne mogu ni početi razmišljati o životu bez nje.

Kate je dugo godina patila od depresije i anksioznosti. Aktivno je tražila pomoć i blisko sarađivala s doktorima kako bi se izliječila. Čuli smo se noć prije i zvučala je sretno. Nije bilo naznaka i nikakvih upozorenja da će to učiniti. Bio je to potpuni šok. Bilo je ličnih demona s kojima se borila.

Posljednjih 10 mjeseci živjeli smo zasebno, ali udaljeni nekoliko zgrada. Bea je živjela s nas oboje, viđali smo se ili razgovarali svaki dan. Zajednički smo jeli mnoge obroke kao porodica i nastavljali zajednički odmor kao porodica. Naša je kćerka bila naš prioritet. Nismo bili pravno odvojeni i nikada nismo razgovarali o razvodu. Bili smo najbolji prijatelji koji su pokušavali raditi na našim problemima na najbolji način na koji smo znali kako. Zajedno smo bili 35 godina. Obožavali smo se jako puno i jednostavno smo trebali pauzu.

Trenutno najviše brine za kćerku i zaštiti njene privatnost, dok je djevojčica u žalosti od gubitka najbitnije osobe u svom životu.

Slikovni rezultat za kate spade

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti