Hollywood voli nastavke: Uskoro bi mogao nastati i treći film o “Plavuši s Harvarda”

Piše: Redakcija

Reese Witherspoon jako je blizu potpisivanju ugovora o snimanju trećeg filma “Plavuša s Harvarda”. Glumica će ponovno postati Elle Woods, idealistična odvjetnica, a na filmu će raditi i kao koproducentica. Scenarija će se uhvatiti Kirsten Smith i Karen McCullah, koje su napisale i prva dva dijela dok je rediteljsko mjesto još nepopunjeno.

Reese Witherspoon Bruiser Woods GIF

Originalni film objavljen je 2001. godine i zaradio je 141 miliona dolara, dok je drugi iz 2003. zaradio 124 miliona. U Hollywoodu inače jako vole nastavke od kojih se puno može zaraditi, a minimalno uložiti, pod uslovom da je original dobro prošao na blagajnama.

Vrlo iskrena oko svega svojedobno je bila Sarah Jessica Parker, koja je priznala kako su svi bili svjesni koliko je loš bio drugi film “Seks i grad”.

– Naravno da mi je jasno da drugi film nije ispunio očekivanja, reći ću to javno. Ali, s druge strane, zaradili smo prokleto puno novca – rekla je Parker, koja je htjela snimiti i treći dio, ali je sve propalo jer je Kim Cattrall odbila glumiti Samanthu.

Cynthia Nixon GIF

Drugi “Seks i grad” publika i kritika je popljuvala, no zaradili su 294 miliona dolara.

Pročitajte još