Novi recept za kuhano vino! Garantiramo zagrijavanje i dobro raspoloženje

Piše: Redakcija

Sastojci: 2 čajne kašičice lagano zdrobljenog crnog bibera, 1 čajna kašičica lagano zdrobljenih sjemenki komorača, štapić cimeta, razlomljen na manje komade, 1,5 l Merlota, ili neko drugo ekvivalentno crveno vino, 3 lovorova lista, trake od narandžine kore, pola šoljice smeđeg šećera

Priprema: Smrvljeni biber, sjemenke komorača i razlomljeni štapić cimeta zamotajte u gazu, zavežite koncem, te ih uronite, poput vrećice čaja, u posudu u koju ste ulili vino. Dodajte lovorove listove te koru od jedne narandže, koju ste prethodno narezali na trake. Posudu pokrijte i pustite da lagano ključa 10-ak minuta, nakon toga posudu maknite sa vatre i pustite da odstoji pola sata. Nakon toga izvadite narandžine trake i gazu sa začinima, a potom umiješajte smeđi šećer. Kada se šećer otopio jedino što je preostalo jest da u čaše naspete kuhano vino i da uživate.

Pročitajte još