Nove informacije o pogibiji Paula Walkera: Automobil je bio tvornički neispravan?

Piše: Redakcija

Očajni osmogodišnji sin Rogera Rodasa, Paul Rodas, pokušao je spasiti svog oca koji je vozio automobil u kojem je nastradao i glumac Paul Walker. Dječak je također pokušavao spasiti i slavnog glumca i to dok je automobil u kojem su nastradali gorio.

– Njegov sin je preskočio ogradu i otišao tamo, pokušati spasiti oca – rekao je očevidac Jim Torp.

Nesreća se dogodila na jugu Kalifornije, u poslijepodnevnim satima, u blizini mjesta na kojem se održavala humanitarna manifestacija na kojoj je učestvovao Rodasov sin tako da je on u sekundi bio na mjestu događaja. Automobil koji se zabio u stup ulične rasvjete je odmah počeo gorjeti, i nažalost, dječak ništa nije mogao učiniti. Samo nekoliko sati od eksplozije automobila, američki mediji spekuliraju i o mogućem kvaru na skupom Porscheu.

Naime, egzotični sportski auto, u kojem je Paul Walker poginuo, vrlo je vjerovatno, imao mehanički kvar, preciznije, desilo se curenje određene tekućine, otkrio je izvor usko povezan sa auto-shopom gdje je vozilo bilo održavano.

Izvor blizak “Always Evolving” trgovini čiji je suvlasnik Paul Walker i Porscheov vozač Roger Rodas otkrio je kako su na mjestu nesreće vidjeli tragove curenja.
AE izvor ukazuje da nema tragova kočenja na mjestu na kojem se dogodio sudar.

Rekli su da bi, u slučaju da je Rodas izgubio kontrolu nad vozilom, tragovi bili krivudavi, a ne ravni.

Također su sumnjičavi jer se plamen prebrzo proširio na prednji dio automobila, umjesto da se pojavio straga, gdje je motor. Ovako ukazuje da je bilo curenja određene tekućine.

Carrera GT koji je vozio Rodas, je automobil koji nije modificiran i vožen je vrlo rijetko tako da se vjeruje da bilo kakav kvar, mora biti isključivo tvornički. I Walker i Roger su izgorjeli do neprepoznatljivosti. Službena obdukcija je odložena, te je zatražen zubarski karton na osnovu kojeg će biti potvrđen identitet umrlih.

Paul je bio poznat i kao glumac koji je volio pomagati drugima. Odmah nakon zemljotresa posjećivao je i Haiti i Filipine, kako bi pomogao tamošnjem stanovništvu.

Pogledajte video koji je nastao nekoliko mjeseci prije nesreće, prilikom Paulove posjete Japanu. Na njemu se vidi koliko je glumac volio brze automobile.

[nggallery id=372]

http://www.youtube.com/watch?v=IpM-A4Ntljc

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti