Meghan Markle se mora pokloniti pred Kate Middleton

Piše: Redakcija

Često ovih dana mnogi porede Meghan Markle i Kate Middleton. Onog trenutka kada su se udale za prinčeve, dobile su titulu vojvotkinje. No, interesantna je činjenica da se, iako obje imaju 36 godina i jednake su po tituli, od Meghan očekuje da se nakloni pred Kate.

Na poklanjanje spuštanjem glave i savijanjem koljena Megan se navikla, jer protokol nalaže da ona to mora da uradi u prisustvu članova kraljevske porodice, pogotovo onih koji su višeg ranga od nje. Budući da je Kate udata za budućeg kralja Engleske, Williama, ona je višeg ranga od Meghan. Meghanin muž, princ Harry, šesti je pretendent na presto u nasljednomaredu, dok je njegov brat William drugi, i nalazi se odmah iza princa Charlesu, kojeg bi trebalo da naslijedi.

Najviši ženski čin u kraljevskoj porodici, kraljica dodjeljuje se ženi vladajućeg kralja. Ona neće dijeliti političke moći, ali će dijeliti njegov društveni rang i status. Iako Meghan dobiva jedan od najviših rangova u kraljevskoj porodici, ona će morati da se poklanja pred svim članovima porodice kada nije u Harryjevom prisustvu, jer nije kraljevske krvi.

Osim naklona, od Meghan se očekuje da stalno nosi providne najlonske čarape. To se očekuje od svih dama u kraljevskoj porodici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti