Jessica Alba: Učim kćerke da zbog nerealne slike ne misle da nisu dovoljno lijepe

Piše: Redakcija

Holivudska glumica Jessica Alba odavno je ušla u svijet biznisa pa je već dugo predsjednica kozmetičke kuće Honest u kojoj je i manjinski vlasnik. Ona je i majka troje djece. Između brojnih poslovnih i privatnih obaveza, Jessica se trudi da što više vremena tokom dana izdvoji za sebe. Priznaje da ne stiže da vježba redovno, ali zbog toga nikada ne krivi sebe. Kada je riječ o make u-pu, glumica objašnjava da se šminka od tinejdžerskih dana, ali je tokom godina mijenjala svoje navike.

– Često sa svojim kćerkama razgovaram o tome i učim ih da ljepota dolazi iznutra. Ono što jednu osobu čini lijepom uglavnom nisu njene fizičke karakteristike, već samopouzdanje. Da biste stekli vjeru u sebe, prvo treba da prestanete da pričate ružno o sebi. Žene imaju tendenciju da posmatraju fotošopirane fotografije drugih žena i da na osnovu toga zaključe da nisu dovoljno lijepe. Zbog toga učim svoju djecu da nikada zbog nerealne slike koja ima za cilj da nešto proda ne smatraju da nisu dovoljno lijepe – kaže Jessica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti