Iako joj politika baš i ne ide Cynthia Nixon želi biti guverner New Yorka

Piše: Redakcija

Cynthia Nixon, zvijezda nekadašnje TV serije “Sex i grad” doživjela je poraz u utrci za poziciju guvernera države New York. Ona nije uspjela da osvoji 25 posto glasova potrebnih za njenu nominaciju. Na drugoj strani, njen protivkandidat osvojio je više od 95 posto glasova na internim izborima Demokrata.

Uprkos porazu, Cynthia Nixon se ne predaje tako lako. Izjavila je da će prikupiti nekoliko hiljada glasova putem peticija i tako steći pravo da se njeno ima pojavi na glasačkom listiću za guvernera.

– Ja nisam neko ko ovo radi iz pukog protesta. Ja sam ozbiljan kandidat koji žarko želi zaslužiti nominaciju Demokrata. Ja želim reći da je Demokratska partija i moja partija, te da me nije strah jer sam ovdje. Ne možete me tek tako nabiti nogom – izjavila je Cynthia Nixon na konvenciji Demokrata gdje se zapravo pojavila nepozvana.

Američki mediji, pomalo cinično, pišu kako možda za Cynthiu Nixon i nije sve izgubljeno kada je njena politička karijera u pitanju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti