Majka Cristiana Ronalda: Razmišljala sam da abortiram

Piše: Redakcija

Majka fudbalera Cristiana Ronalda Maria Dolores dos Santos Aveiro, promovišući svoju knjigu “Majka hrabrost”, ispričala je da je razmišljala o abortusu dok je bila trudna sa četvrtim djetetom, odnosno, Ronaldom.

-Najljepša stvar koju imamo su naša djeca.
Ovim riječima je majka fudbalske zvijezde započela promociju svoje knjige  u Sao Paolu.

Dolores je napustio otac kada je imala šest godina. Odrastala je u sirotištu, a kada se vratila kući, živela je u teškim uslovima za jedno dijete. Udala se za Josea Dinis Alveira, sa njim je dobila dvoje dece, prije nego je otišao u rat. Kada se vratio iz rata, bio je druga osoba, tvrdi. Odao se alkoholu zbog čega je i razmišljala o prekidu trudnoće.

-Već sam imala troje djece, zato sam htela da abortiram, ali nisam mogla. Zahvalna sam što je tako ispalo, jer je Cristiano zvijezda koja je obasjala moj život- rekla je Aveiro.

Dolores dodaje da su djeca najljepša stvar u životu koju imamo i poručuje svim ženama da ne abortiraju, već da nastave da se bore.

-Veoma sam svjesna da sam majka Cristiana Ronalda, ali ja ga ne odvajam od moje ostale djece. Tu razliku pravi svijet, ali je on za mene isto što i troje drugih- priča Alveiro.

Takođe je navela da nikada nije ni mogla da pretpostavi gdje će ih život odvesti, iako je znala da je njenog sina zanimao samo fudbal.

Fanovi jednog od najboljih fudbalera na sijvetu došli su kako bi se fotografisali sa Dolores i uzeli autogram. Sa osmijehom, ona je primala komplimente upućene na račun njenog sina, piše b92.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti