Elvir Laković Laka: Ne gledam televiziju i ne znam šta se oko mene dešava

Piše: Redakcija
Poznati bh. muzičar Elvir Laković Laka nastupiće na ovogodišnjem “OK festu” na Tjentištu, koji će biti održan od 6. do 8. jula u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska. Poznati muzičar ističe da će za ovu priliku spremiti repertoar sastavljan od svih hitova, kako novih tako i starih, pišu Nezavisne.

Za sam festival Laka ističe da je ovo jedinstven događaj u moru muzičkih festivala baš zbog netaknute prirode Nacionalnog parka Sutjeska.

-Baš zbog netaknute prirode ovaj festival je poseban, a takođe čisti zrak automatski donosi dobar osjećaj. Mislim da će ovaj festival biti najbolji u budućnosti- istakao je Laka.

Poznati pjevač dodaje da muzički festivali poput “OK festa” već odavno ujedinjuju omladinu regiona te da na ovakvim manifestacijama ne postoji mržnja.

-Na svim festivalima na kojima sam bio mladi su već ujedinjeni, a mržnja samo postoji na televiziji. Političari vladaju zbog mržnje, čim prestanete gledati TV prestane i mržnja- naglasio je Laka.

Muzičar dodaje da muzika ne može mnogo doprinijeti skretanju pažnje javnosti sa svakodnevnih problema jer veliki dio stanovništva svoje vrijeme provodi uz nekvalitetne televizijske programe.

-Ljudi najviše slušaju turbo folk muziku i gledaju rijaliti emisije. Biće potrebno mnogo vremena da se promijeni mentalitet naših ljudi, a potom i politika naših političara- istakao je Laka.

Što se tiče njegovih nastupa, slavnom muzičaru je veoma bitna komunikacija s publikom, za koju kaže da nastaje već od prve pjesme, jer se tako najbolje osjeća koncertna atmosfera.

-Nekad publika počne da pjeva neku pjesmu koja je po rasporedu tek na kraju, onda se i mi uklopimo pa istu raspjevamo na sav glas- dodao je Laka.

Poznati muzičar je početkom godine predstavio singl “Lizalo” i dodaje da već uveliko radi na novoj pjesmi, koju planira premijerno da predstavi u septembru.

-Kada je u pitanju inspiracija za stvaranje novih pjesama, nekad dodam nešto iz svakodnevice, ali kako to više ne pratim i ne gledam TV isto kao da ne postoji. Ali čim se uključim u saobraćaj shvatim u kakvoj nekulturi živim-istakao je Laka.

Muzičar je prije nekoliko godina stekao veliku slavu predstavljajući Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za pjesmu “Evrovizije”, a u razgovoru za “Nezavisne” dodaje da bi se vrlo rado ponovo odazvao da predstavlja svoju zemlju na ovom takmičenju.

-Ja bih rado opet predstavljao našu zemlju, pa eto ako bude para za to nek’ me neko predloži-rekao je Laka.

Muzičar je poznat po tome što nije radio duete s kolegama s muzičke scene, ali ako bi radio u budućnosti duet s nekim, ističe da bi volio da to bude neki političar.

-Volio bih duet s nekim političarem kako bih postao politički podoban-istakao je Laka za NN.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti