Michelle Obama: Prisjetila se svog najtežeg životnog perioda

Piše: Redakcija

Bivša prva dama Michelle Obama od tada nije više toliko aktivna u medijima, ali ni na društvenim mrežama. Ipak ovih je dana iskoristila priliku kako bi putem svog profila na Instagramu poručila mladima koliko je bitno obrazovanje i kako se ne bi trebali bojati studiranja.

– Ovo sam ja na Princetonu početkom 80-tih. Znam da prva godina studija za sve studente zna biti poprilično zastrašujuća, a moram vam priznati bila je i za mene. Kao Afroamerikanka koja dolazi iz radničke četvrti u Chicagu došla sam na Princeton, koji su uglavnom pohađali dobrostojeći bijelci. Nikada do tad nisam se toliko istaknula svojom bojom kože, no na sreću našla sam dobre prijatelje i mentore koji su mi dali priliku da budem to što jesam. Odlazak na fakultet je težak rad, no svaki se dan ponovno uvjerim kako je to bila jedina ispravna odluka. Susrećem mnogo ljudi koji mi dokazuje kako mi je obrazovanje promijenilo život nabolje. Stoga savjetujem svim studentima da ostanu jaki do kraja – poručila je 54-godišnjakinja.

 

Inače gospođa Obama završila je pravo na Princetonu i Harvardu. Završivši studij, vratila se u Chicago te prihvatila mjesto u advokatskoj firmi Sidley Austin, a kasnije je radila u uredu čikaškog gradonačelnika Richarda Daleya, te u Medicinskom centru Čikaškog univerziteta.

Osim toga ostat će u historiji kao supruga 44. američkog predsjednika Baracka Obame te prva afroamerička prva dama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti