Anthony Hopkins priznao kako već 20 godina ne razgovara s kćerkom

Piše: Redakcija

Po mnogima jedan od najboljih glumaca današnjice u intervjuu za Radio Times progovorio je o privatnom životu. Hopkins, koji trenutno igra u BBC-ovoj adaptaciji tragedije ‘Kralj Lear’ Williama Shakespeara, kaže kako ne zna ni gdje njegova kćerka živi i je li u međuvremenu postao i dedo.

– Ljudi prekinu. Porodice se raziđu. Donio sam odluku i ne marim za to. Znam da je to hladno, ali život je takav – ispričao je 80-godišnji Anthony Hopkins u intervjuu za Radio Times.

Slavni glumac se referirao na odnos sa svojom kćerkom,  danas već 48-godišnjom glumicom i pozorišnom redateljicom Abigail Harrison s kojom ne razgovara već 20 godina.

– Kao što se u Shakespearovoj tragediji djeci ne sviđaju očevi, ne moramo ni mi voljeti jedno drugo – rekao je glumac.

– Ni ne znam jesam li postao dedo ili ne – priznao je Hopkins.

Glumac je Abigail dobio s prvom suprugom Petronellom Barker. U braku su bili od 1966. do 1972.

Hopkins

Ona mu je jedino dijete, a ‘odbacila’ je njegovo prezime kako bi imala ‘karijeru po svojim uslovima’. Hopkins se razveo od Abigailine majke kada je imala četiri godine.

Hopkins, koji je osvojio Oscara za ulogu Hannibala Lectera u filmu ‘Kad jaganjci utihnu’, živi u Malibuu u Kaliforniji sa svojom trećom suprugom, trgovkinjom antikvitetima Stellom Arroyaveom (62) i tvrdi kako je ona ‘usporila njegov ritam’.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti