Pobjednica Eurosonga plagirala svjetski hit

Piše: Redakcija

Nakon prošlogodišnjeg pobjednika Salvadora Sobrala, koji je Evropu osvojio jednostavnošću i emotivnošću, ove je godine titulu pobjednika Eurosonga odnijela nimalo jednostavna Netta iz Izraela.

Radi se o pjesmi koja je na kladionicama prednjačila – predstavnici Izraela (Netti Barzilai) i njenoj pjesmi “Toy”, koja će (pokazalo se) i odnijeti pobjedu. Osim što je prepuna internacionalnih riječi (i to onih koje bude pozitivu) kao što su Pikachu, Wonder Woman, smart phone pa i Simon says – zvuči nam prilično kao klasik benda The White Stripes – “Seven Nation Army”. Čak i ako ne znate o kojoj se pjesmi radi, a vjerujemo da znate, melodiju biste vjerovatno prepoznali kao onu koja se posljednjih godina nerijetko pjeva na pauzama utakmica.

Da budemo konkretni – sličnost je najevidentnija na dijelovima 1:10 (Toy), odnosno 2:17 (Seven Nation Army).

Recite nam svoje mišljenje – radi li se o plagijatu ili ne?

Recite nam i jeste li zadovoljni ovogodišnjom pobjednicom ili ste imali druge favorite.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti