Konobarica, gerilac, teta iz vrtića: Ko je pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga

Piše: Redakcija

Iako je borba bila tijesna, Izrael je nakon dvadeset godina osvojio Eurosong, a pjevačica Netta je  postala globalna zvijezda.

Netta je pjevačica rođena 1993. godine u Hod HaSharonu. S roditeljima se dosta selila pa je tako jedno vrijeme čak živjela i u Nigeriji.

Odmalena daje sve od sebe da bude poznata i da se bavi muzikom, a dok joj to nije polazilo za rukom, konobarisala je, te radila kao teta u vrtiću. Čak je i volontirala u paramilitarnim izraelskim odbrambenim snagama.

Netta je pobjednica takmičenja “The Next Star”, a Izrael na Eurosong posljednjih pet godina šalje upravo pobjednika ovog takmičenja. Ipak, ni tu nije sve išlo po špagi. Netta je u jednom trenutku skoro ispala, no žiri ju je spasio od ispadanja.

Netta na Youtubeu ima više od 28 miliona pregleda pjesme s kojom je pobijedila, a na Instagramu, također, broji toliko obožavalaca da može konkurirati svakoj već postojećoj sou biz zvijezdi.Pjesma ”Toy” govori o pravdi u društvu te ženskoj snazi. Cilj pjesme je da pokreće sretnu energiju, kažu Izraelci.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti