Kondomi budućnosti: tanji i sigurniji, muškarci će ih željeti

Piše: Redakcija

Neizbježan uvjet sigurnog seksa su kondomi. U budućnosti bi oni mogli biti napravljeni od kravlje tetive ili čak riblje kože, tvrde stručnjaci iz fondacije “Bill & Melinda Gates”. Oni su organizirali konkurs za stvaranje kondoma “kojeg će muškarci željeti koristiti”. Od 812 prijava nagradili su 11 najboljih ideja sa 100.000 dolara, piše “New York Times”.

Cilj takmičenja je smanjenje broja neželjenih trudnoća i spolno prenosivih bolesti sa zaštitom koja ne smanjuje, već pojačava užitak. Najveći broj ideja odnosio se na sam materijal od kojeg je napravljen kondom, a s ciljem stvaranja tanjih, sigurnijih i manje “ograničavajućih” kondoma za veći osjet.

-Druge ideje odnosile su se na lakše stavljanja prezervativa te stvaranje “pametnih kondoma” koji se prilagođavaju veličini pojedinog penisa, kazao je dr. Papa Dalif Snow iz fondacije.

Neke od nagrađenih ideja:

-Izrada kondoma od grafena – čvrstog i rastezljivog materijala koji će se kombinirati s lateksom;
– Kondomi s “oblikovnom” memorijom za stvaranje instant kalupa prema spolovilu;
-Ultrasenzibilni kondom s kolagenom iz riblje kože i junećih tetiva
– Kondom za “zamatanje” od polietilenske plastike koji prijanja uz kožu, ali ne pritišće tkivo penisa;
-Dodavanje antibakterijskih i antivirusnih nanočestica u kondom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti