Meryem Uzerli: Živjet ću samo za svoje dijete

Piše: Redakcija

Meryem Uzerli (30) u šestom mjesecu trudnoće je snimila reklamu u Njemačkoj za jednog proizvođača dječijih pelena. Za 30 sekundi, koliko reklama traje, nekadašnja glavna zvijezda “Sulejmana Veličanstvenog”, televizijska sultanija Hurem, dobila je nevjerovatnih pola miliona eura. U reklami njemačka glumica drži djevojčicu, zbog čega nije krila sreću, jer, navodno, pišu turski mediji, i sama čeka kćerku.

– Bilo je korisno, jer su mi na setu pokazivali kako se mijenjaju pelene – kaže Uzerli.Glumica koja je i nakon napuštanja serije “Sulejman Veličanstveni” i dalje veoma popularna u Turskoj, obećala je da će u Istanbul iz Berlina doći nakon što se u januaru naredne godine porodi.

U aprilu je, naime, u Istanbulu čekaju nove poslovne obaveze. Počet će snimati tursku inačicu svjetski popularnog show-a “X Factor”. Kao članica žirija dobivat će 30.000 eura po epizodi.

Posljednjih sedmica mediji se uglavnom bave Meryem iz ugla njene karijere i budućeg majčinstva, a još u augustu ove godine bila je glavna tema svih novina i televizija, ne samo u Turskoj već i u zemljama gdje se “Sulejman Veličanstveni” prikazivao, zbog ljubavnog brodoloma kroz koji je tada prolazila.

Iako su u početku glavni razlog njenog iznenadnog odlaska iz Istanbula, te gubitka uloge Hurem, bili zdravstveni problemi (psihička preopterećenost i iscrpljenost), nakon nekoliko mjeseci se saznalo da je Meryem trudna, i da ju je njen zaručnik Can Ates, predsjednik Upravnog odbora jednog od najuspješnijih brokerskih i osiguravajućih društava “Martin & Martin”, na veoma ružan način ostavio.

Velika svađa

Novinarki turskog lista “Hurryjet” Ayse Arman je priznala da je Can nije samo ostavio, već i da je zahtijevao da ona abortira, uz obrazloženje da on već ima djecu i da mu nova ne trebaju.

– Imali smo veliku svađu u Bodrumu. Bili smo na brodu, neko je slavio rođendan. On je iznenada otišao. Ostavio me samu na tom brodu. Sa sobom nisam imala novca, nikoga nisam znala. Nisam znala kako da pozovem taksi. Moja prijateljica iz Njemačke, koja je također išla s nama, negativno je bila iznenađena ovakvom situacijom. Osjećala sam se jadno. Vratila sam se u Istanbul. Imala sam sreću, jer me je prijateljica otpratila do hotelske sobe.

U suprotnom, pokušala bih se ubiti, kao što sam to jednom pokušala u Antaliji. Shvatila sam da želim počiniti samoubistvo i rekla sam sebi: Ne, ne. Ne možeš završiti tako. Znala sam da odmah moram otići odavde. Čudne misli su mi počele prolaziti kroz glavu, tipa: “Svi me žele iskoristiti, nikome ne mogu vjerovati, svi mi žele nešto loše uraditi…”. Doktor je rekao da hitno moram proći tretman.

Na kraju sam pobjegla, i to pobjegla kao neko petogodišnje dijete ne bih li spasila vlasiti život – opisala je Uzerli napuštanje Istanbula i seta serije “Sulejman Veličanstveni”, u vrijeme kada se završavala treća sezona i vršile pripreme za snimanje epizoda iz četvrte, posljednje sezone. Nakon ove izjave Arman joj je objasnila da je Ates u to vrijeme davao izjave u Turskoj kako ona boluje od takozvanog sindroma izgaranja zbog preoterećenosti poslom.

Kompletan tekst čitajte u printanom izdanju magazina “Azra (broj 873)

[nggallery id=363]

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti