Ovi holivudski glumci predvodnici su novog trenda: Svi ljube intelektualke

Piše: Redakcija

Nakon propalih ljubavi s holivudskim glumicama ili nepoznatim ljepoticama upravo su ovi holivudski glumci pronašli sreću u zagrljaju dama koje povezuje jedna stvar – osim što imaju visok koeficijent inteligencije, mogu se pohvaliti ljepotom, a predvodnik im je George Clooney osvojivši srce lijepe i pametne Amal.

Amal i George Clooney

Nakon niza ljepotica srce mu je osvojila advokatica za ljudska prava Amal Clooney, s kojom se skrasio i dobio blizance. Osim što je krasi ljepota, smisao za modu i dobar humor, Amal Clooney očarala je mnoge svojom inteligencijom, ali i strašću da se bori za pravdu i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uz sve to, Amal Clooney tečno govori četiri jezika.

Neri Oxman i Brad Pitt

Stazama svog dobrog prijatelja Georgea Clooneyja prije nekoliko je mjeseci krenuo i Brad Pitt. Nakon što je upoznao Izraelku Neri Oxman nije mogao ostati imun ni na njenu ljepotu, kao ni inteligenciju. Da zaista ima ‘koju pametnu za reći’, govori i to da je Neri angažirana na čuvenom fakultetu MIT kao predavačica.

Benedict Cumberbatch i Sophie Hunter

Glumac Benedict Cumberbatch vjenčao se 2015. godine sa Sophie Hunter, a na njihovom slavlju bilo je tek 12 ljudi. Svoje zaruke objavili su u lokalnim novinama netom prije vjenčanja, posebno jer je Sophie pobornica toga da svoj privatni život drže podalje od očiju javnosti. Osim što je krasi ljepota, Sophie se može pohvaliti time da je pozorišna i operna redateljica te scenaristica koja se u sedmom mjesecu trudnoće vjenčala s poznatim glumcem.

Aaron Paul i Lauren Parsekian

Zvijezda serije ‘Breaking Bad’ Aaron Paul s aktivisticom za zaštitu žrtava zlostavljanja, tačnije bullyinga, Lauren Parsekian vjenčao se 2013. godine, a ove godine postali su roditelji djevojčice. Zajedno su prikupili čak 1,8 miliona dolara za neprofitnu kampanju Kind, koja pomaže žrtvama bullyinga.

Pročitajte još