Novosti

Özcan Deniz, zvijezda “Snahe”, postao otac: Najveća sreća u sjeni teške bolesti

Geldi mucizem..Tarifi zor duygular içindeyim.

A post shared by Özcan Deniz (@ozcandeniz) on

Iako je glumac u nedjelju želio biti na porođaju, plan se izjalovilo jer je maleni dječak došao na svijet carskim rezom. Dječak ima 3,545 grama i 51 centimetar.

Deniz je, pišu turski mediji, dječaka odnio na upoznavanje tati koji se već godinu bori s rakom. Teška porodična situacija zasjenila je dolazak njegovog sina. Stariji brat Özcana Deniza, Ercan, izjavio je za turske medije:

– Moj otac je upoznao svog unuka. Bilo mu je drago vidjeti da je unuk dobro. Situacija našeg oca ja jako teška.

Glumac je odrastao u siromašnoj porodici s petero djece, koja se često selila u potrazi za poslom. Kad mu je bilo pet godina skrasili su se u gradu Aydınu na obali Egejskog mora, a s devet je već nastupao s raznim orkestrima i svojom zaradom uzdržavao porodicu. S 15 godina prekinuo je školovanje, osnovao je orkestar Mavi Deniz (Plavo more) koji je nastupao vikendima, a onda je sedamnaestogodišnji Özcan preselio se u Istanbul, a zatim u Njemačku gdje je nastupao po noćnim klubovima i vjenčanjima. Jednom ga je čuo poznati turski producent i 1992. je objavio prvi album ‘Melek’.

Özcanu Denizu ovo neće biti prvi brak: 11 godina bio je oženjen Hande Deniz, koja ga je 2008. tužila tražeći da joj vrati novac  jer ga je prvih godina uzdržavala u Njemačkoj – ne samo njega, nego i njegovu ljubavnicu. Parnicu je izgubila, a onda je napisala knjigu o svom životu s Özcanom Denizom, koja nije objavljena, ali su u javnost procurili neki dijelovi – primjerice, da je taj brak bio dogovoren s njegovim menadžerom i da ju je godinama varao.