Otkriveno zašto će kraljevsko vjenčanje biti kao iz bajke

Piše: Redakcija

Za nešto više od dvije sedmice, u Velikoj Britaniji održat će se dugo očekivano vjenčanje godine, princa Harryja i Meghan Markle. Kada završi crkvena ceremonija koja bi trebala trajati sat vremena, novopečeni bračni par započet će svoju posebnu vožnju kraljevskom kočijom po imanju dvorca Windsor, ali i po centru gradića gdje će se tog dana okupiti hiljade sugrađana. Baš kao što to nalaže stoljetna tradicija, princ Harry i Meghan provozat će se u Ascot Landau kočiji koja je za kraljevsku porodicu izrađena još davne 1983. godine, a čuva se u posebnom dijelu dvorca Windsor. Smještena je u garaži za kočije unutar palače, a pored nje se nalaze i staje s konjima.

– Sagrađena je prije 200 godina, i jedna je od pet koje posjeduje kraljevska porodica. Sve se nalaze u Windsoru osim jedne koja se čuva u Londonu za posebne prilike – otkrio je jedan od zaposlenika palače i dodao kako će u ovogodišnju vjenčanu procesiju biti uključeno šest konja, kao i četiri kočijaša.

– Svih četvero djelatnika bili su uključeni u sve važne kraljevske događaje, a vozili su i princ Williama i Kate Middleton 2011. godine, tako da znaju svoj posao i spremni su za sve što ih čeka. Budući da se očekuje velika gužva i buka na ulicama toga dana, izabrali smo naše najsigurnije konje koji su dobro izdresirani – kazao je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti