Angelinu Jolie prvi put na crveni tepih dopratio najstariji sin Maddox

Piše: Redakcija

Angelina Jolie dobila je počasnog Oscara za svoj humanitarni rad. No, medijima nije bilo zanimljivo prenijeti samo tu vijest kao i informaciju da je tu noć blistala u crnoj raskošnoj toaleti, već i osvrnuti se na činjenicu da su ona i Brad Pitt prvi put poveli svog najstarijeg sina na jednu svečanost, kakva je naprimjer Oscar. Naime, 12-godišnji Maddox bio je prilično zgodna pratnja svojim roditeljima.

Tokom dodjele Oscara Jolie je otkrila kako je za sve zaslužan film “Lara Croft: Tomb Raider” koji je snimala 2001. godine u Kamobodži gdje se susrela s onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

– Kada sam srela one koji su preživjeli rat i silovanja, znala sam koliko sam ja sretna. Shvatila sam koliko sam bila zaštićena u životu. Bila sam odlučna da se to više ne ponovi, svi mi u ovoj prostoriji smo sretni. Ne mogu shvatiti kako ja imam ovaj život, a žena koja na drugom kraju svijeta sa istom radnom etikom, strastima i možda boljim talentom za glumu od mene, je zarobljena u izbjegličkom kampu.

Ona nema glas. Brine je šta će njena djeca jesti, kako će ih zaštititi i hoće li se ikad vratiti kući. Ne znam zašto je ovo moj život, a ono njen. Ne razumijem. Ali napravit ću što mogu da im pomognem. Da je moja majka danas živa, bila bi jako ponosna na mene – kazala je Jolie.

[nggallery id=361]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti