Video: Isabella Damla Güvenilir, poznatija kao Elif ekskluzivno za Azru: Kada sam počela glumiti, nisam znala ni čitati

Piše: Redakcija

Najmlađa zvijezda najgledanije serije u BiH „Elif“, koja se prikazuje na OBN televiziji, Isabella Damla Güvenilir ove sedmice je boravila u BiH. Povod njenog dolaska u Sarajevo je Dječiji Festival koji je okupio više od 6000 djece iz cijele BiH, a riječ je o učenicima koji su naučili turski jezik. I prošle godine, devetogodišnja Isabella Damla imala je priliku učestvovati na ovom festivalu, te tokom boravka uživati u nesvakidašnjoj pažnji javnosti. Tako je bilo i ovog puta. Djevojčica koja ulogom Elif osvaja simpatije širom svijeta, ekskluzivno za „Azru“ je govorila o svom boravku u glavnom gradu BiH, atmosferi na snimanju serije, na koji način pohađa školu, kao i svojim roditeljima i povratku iz New Yorka u Tursku.

– Veoma sam sretna i uzbuđena zbog mog ponovnog dolaska u Bosnu i Hercegovinu. Prošle godine sam bila presretna kada sam vidjela toliko djece i kako reaguju kada me vide.

Imali smo priliku uvjeriti se kako je posjeta ove glumice izazvala pravo oduševljenje kod djece, ali i starijih. Svi su je željeli upoznati, zagrliti je, te slikati se s njom. Bili su oduševljeni i njenom željom da se sa svima slika.

– Veoma sam sretna zbog serije, uživam ići na snimanja. Naravno, tu sam skoro provela svoje djetinjstvo. Svi moji mliječni zubi su ispali, u jednoj epizodi imam zub, a u drugoj već nemam – priča nam veselo mlada Isabella.

Svi su bili oduševljeni što vide Isabellu u Sarajevu

Isabella Damla sa majkom i sestrom

Isabella sa majkom

Njena producentica, İnci Gülen kazala je kako Isabella ima nevjerovatno samopouzdanje koje nije karakteristično za djecu njene dobi, ali i da je slava nije promijenila. Isabella Damla je rođena 2009. godine u New Yorku. Isabellin otac je Amerikanac, političar i biznismen iz New Yorka, a majka iz Turske. Isabella je uvijek u pratnji tjelohranitelja, što smo imali priliku vidjeti i u Sarajevu kada smo radili našu naslovnu priču.

Kada je produkcijska kuća Green Yapim počela snimanje serije „Elif“, organiziran je kasting za glavnu junakinju. Bilo je potrebno pronaći djevojčicu od sedam do 10 godina, koja bi mogla iznijeti lik Elif. Nakon što je probne scene odigralo više od 100 djevojčica, u užem izboru su ostale Isabella Damla Güvenilir (Elif) i Zeynep (Tugče). Ova devetogodišnja djevojčica, glumeći u seriji „Elif“ osvojila je simpatije javnosti u čak 40 zemalja širom svijeta. Njen talenat je otkriven tokom njene posjete Turskoj, i tako je priča nam, sasvim slučajno i počela njena glumačka karijera.

– Snimam već četiri godine. Uz ovu seriju sam doslovno i odrasla. Zaista uživam ići na snimanja. Čak kada ne idem, meni je jako dosadno. Kada dobijem dobre ocjene u školi, ja odem kod svog reditelja na set da mu pokažem ocjene, i oni mi čestitaju na tome. Ponosni su na mene i moj uspjeh koji ostvarujem u školi.

Kompletan intervju sa Isabelom čitajte u našem magazinu „Azra“ koji je od srijede na kioscoma širom BiH.

Foto: Fuad Fočo

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti