Zašto niko ne zna kako izgleda supruga hrvatskog selektora Nike Kovača?

Piše: Redakcija

O privatnom životu hrvatskog fudbalskog selektora Nike Kovača malo se zna. Ovaj, rođeni Nijemac, čije porijeklo je iz naše zemlje – Livna ne obilazi društvene događaje. Osim što on ne paradira po crvenim tepisima, također ni njegova supruga Kristina nije tipična predstavnica žena fudbalera. Ona suprugu daje punu podršku i tu se sva njena medijska priča završava.

Zajedno su 22 godine, od toga 14 godina u braku. Imaju 13-godišnju kćerku Lauru.

– Supruga i kćerka, moglo bi se reći, žive moj život. Uvijek su uz mene. Razmišljam ponekad šta bi se dogodilo da je obratno! Ne bi mi bilo jednostavno. No moram reći da sam sretan sa svojom suprugom jer bilo je teških razdoblja, povreda, kada nisam igrao, bio na klupi, čak na tribini. Ona je uvijek bila uz mene, držala me i pružala mi snagu, kao i moji roditelji – ispričao je Niko za “Story”.

Malo ko uopće zna kako Kristina izgleda, a osobe koje se kreću u fudbalskim krugovima nikada je nisu upoznale. Skromna Berlinčanka hrvatskog porijekla u braku je s Nikom od 1999., te se nikada nije htjela medijski eksponirati. Kristinu je upoznao na školovanju u Berlinu i odmah je znao da je ona prava.

– Kada smo se upoznali život mi se jako promijenio. Danas imamo odličan brak. Prijatelja se nisam odrekao, no trebalo je posložiti prioritete – kaže Kovač za “Glas koncila”.

Hoće li ga Kristina pratiti i sada na najvažniju utakmicu Hrvatske fudbalske reprezentacije u Island, teško je znati. Možda će ipak susret pratiti iz njihovog porodičnog doma bez velike medijske pompe.

[nggallery id=353]

Pročitajte još