Festival savremene žene u Tuzli: Nevjerovatno interesovanje publike

Piše: Redakcija

Od samog otvaranja Festivala savremene žene interesovanje publike je ogromno. Mnogi su i jučer, prvog dana Festivala, došli da slušaju njima najinteresantnije predavače i odlične panele, a tako je i danas.

U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla današnji festivalski dan otvorila je žena koja je, kako volimo reći, došla direktno iz svemira u Tuzlu. Ona je NASA astronautkinja, Nicole Stott, čije predavanje je plijenilo veliku pažnju, jer su svi željeli čuti kako je to van ovih okvira i kakav je osjećaj otići tako daleko.

Osim ovog predavanja, u dvorani Breza je sjajnim pričama o svom životu, motivacijsko predavanje održala Maja Volk koja je nakon toga otišla u Bingo City centar gdje će biti upriličeno potpisivanje njenih knjiga i druženje sa svima koji su došli na Sajam ženskog stvaralaštva.

U dvorani Teatar u isto vrijeme je Nataša Pavlović Bujas iz Blumen Groupa održala predavanje na temu Hrabro u novi početak, dok je Dvorana gradska ugostila temu Women in India, gdje su o svojim životima pričale Samya Shukla (Amrita Sher-Gil Cultural Center), te Ankita Sood (Yoga and lifestyle).

Svi prisutni su teško birali na koje predavanje će prvo ići, jer je uslijedio niz sjajnih tema, a dr. Ermina Iljazović (UKC), te dr.Vesna Kesić (Klinički centar Srbije) su svojim predavanjem na temu Moj život moja pjesma definitivno ohrabrile sve slušateljke da moraju misliti i na sebe i na svoje zdravlje i na svaki novi dan.

Kako je biti Žena zmaj i kako je biti uspješna, poslovna, uporna i hrabra žena govorile su Irena Jakimovska (Comfy Angel) i Milena Vrhovac (drvna industrija Bor).

Prevelike emocije vladale su u dvorani Teatar gdje je nevjerovatna Dunja Tadić (Ženski rokovnik) održala sjajno predavanje o Superorganizovanoj superženi, a tokom predavanja obavezan asesoar u publici su bile maramice kojima su brisane suze.

U nastavku dana imali smo druženje sa dr. Mirelom Delibegović sa Univerziteta u Aberdinu, potom sa sjajnim umjetnicama Edinom Papo (Balet Fest), Ajom Jung (Beogradski festival igre), te Jelenom Tamindžijom (Umjetnička galerija Dubrovnik). Pored toga, prisutni su imali  priliku saznati mnogo toga o modi o kojoj je govorila svjetska, a naša, dizajnerka Belma Tvico, te novinarka i Miss New World, Ana Bavrka, čiji je panel moderirao Jean-Baptiste Andreani (Managing director IFA Paris).

Osim toga, svi medijski radnici mogli su učiti od najboljih na našim prostorima, jer su temu Naša slika medijska govorile  Slavica Brajović (Radio Slobodna Evropa), Biljana Knežević (RTRS), Sanela Prašović Gadžo (TIM System Media), te Minja Šuković (Nezavisne novine), a njihov panel moderirao je Emir Cocalić.

Mlađe generacije bile su  oduševljene predavanjem Instagram diva, a na temu Poruka koju šaljemo u svijet a panelistice su bile Samira Petrešin (Prekardašijan), te Erna Saljević (Diva is back).

Predavanja koja će uslijediti nakon toga u 17 sati su Kako dalje? (Emina Abarahamsdotter, Klelija Balta, Emina Ganić i Vildana Selimbegović), te Herione našeg vremena (Šejla Cocalić, Senita Slipac, Đemila Talić Gabriel, Schaharsad Vakilzadeh).

Neizmjernu zahvalnost cijeli događaj duguje svim svojim partnerima, sponzorima i svima koji nas podržavaju, te pohvale idu i za EM Gallerie concept store, tačnije, Eminu Jakubović, koja je sve scene u svakoj dvorani dovela do savršenstva.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti