Avicii je svojevremeno kazao: Ne želim da me pamte po novcu

Piše: Redakcija

Popularni DJ Avicii jučer je preminuo u 28. godini života. U saopćenju koje je izdao njegov portparol, u kojem se moli za privatnost, ne navodi se uzrok smrti.

DJ koji se proslavio hitovima “Wake me up“, “Levels“ i “Lonely Together“ imao je problema sa zdravljem. Godine 2014. odstranjeno mu je slijepo crijevo i žučna kesa. Prije dvije godine saopćio je da više neće nastupati zbog zdravstvenih problema.

– Znam da sam blagoslovljen što imam mogućnost da putujem i nastupam širom svijeta, ali mi malo preostaje za život mene kao stvarne osobe, iza umjetnika – kazao je tada.

Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za jednu noć, kada bi puštao muziku na rasprodatim nastupima. Forbes ga je u jednom trenutku proglasio najplaćenijim DJ-em.

– Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: ‘Vau! Jesam li to ja uradio?’ To je bio najbolji dio mog života, ali je imao cijenu – mnogo stresa i anksioznosti – kazao je DJ jednom prilikom.

DJ koji je često nastupao s njim, rekao je da je Avicii bio prva velika komercijalna zvijezda.

– On je zaista postao neko ko nije mogao ni na ulicu da izađe koliko je bio prepoznatljiv.

Patio je od akutnog pankreatitisa, što je djelimično uzrokovalo prekomjerno konzumiranje alkohola, piše BBC.

Dan prije smrti nominovan je za Billboard nagradu za najbolji elektronski album.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti