Sud donio odluku: Luki zabranjen prilazak Nataši do 16. maja, u protivnom biće određen pritvor

Piše: Redakcija

Nakon nasilja nad pjevačicom Natašom Bekvalac, njenom suprugu Luki Lazukiću je zabranjen prilazak. Prvo osnovno Tužilaštvo usvojilo je prijedlog o produženju mjere zabrane prilaska na 30 dan, za Kurir je potvrdila Aleksandra Đenadić, portparol Tužilaštva. Luki su izrečene mjere udaljenja iz stana i zabrane prilaska i komunikacije, a zabrane traju do 16. maja. Ako prekrši mjeru prilaska, odmah se određuje pritvor.

Tužilaštvo još čeka krivičnu prijavu policije, nakon čega će biti zakazano saslušanje Lazukića i Nataše, kao i baby siterke koja se te noći našla u njihovom zajedničkom stanu. Tužilaštvo će dobiti i medicinsko vještačenje i izvještaj od Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo da li je kod ovog para i ranije bilo slučajeva nasilja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti