Šta danas radi Ljiljana Nikolovska, prva pjevačica “Magazina”

Piše: Redakcija

Njenih, odnosno hitova grupe “Magazin”: “Kokolo”, “Piši mi”, “Put putujem” sigurno se svi sjećaju, abrem današnje srednje i one starije generacije. Otpjevala ih je Ljiljana Nikolovska, prva pjevačica, spomenutog benda, jednog od najdugovječnijih na bivšem jugoslovenskom prostoru.Nedavno je posjetila i Hrvatsku.

– U Evropu kada dođem, to je kompletno drugi svijet…Ja ništa ne radim što mi se ne sviđa. Ne postoji nito ko će me natjerati da radim nešto što ne želim, znači dolazim ovdje u startu sa željom da vidim prijatelje, da čujem svoj jezik u okolici, da vidim poznata mjesta, ipak te uvijek nešto vuče doma – prenosi “Dnevnik.hr” Ljiljaninu izjavu.

Ljiljana već godinama živi u San Pedru u Californiji. Svojim domom zato naziva i Hrvatsku i Ameriku.

– Čak i kad sam otišla, 1989., meni su prve tri godine koferi bili spakirani, ready to go, za doći doma, međutim sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam mama tamo, s obzirom da smo oboje muzičari odlučili smo izgraditi studio, recording studio, i to nam je baš na istom placu gdje živimo, gdje nam je kuća – priča Ljiljana.

A, šta misli o pjevačicama koje su je zamijenili nakon njenog odlaska iz “Magazina”:

– Znaš šta, to je tako jedno nezahvalno pitanje da ću ti ja poslije morat kupit čokoladu i reći slušaj, ja ti na to neću ogovorit. Prvo zato što sam ja prvi pjevač tog benda, drugo jer je nezahvalno kritizirati bilo koga nakon tebe, a treće jer bi zvučalo falš da ja sad nešto hvalim. Znaš, šta god rekao nije dobro, ustvari ja zapravo ni ne slušam te stvari, pop uglavnom ne slušam – kaže pjevačica.

[nggallery id=337]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti