Novosti

Koju tijaru će Meghan izabrati za svoj najvažniji dan?

Meghan Markle (36) za svoje vjenčanje vjerovatno je odabrala haljinu Alexandera McQueena, prateći tako vojvotkinju Kate (35). Britancima je važno da vjenčanicu izradi domaći dizajner, a Meghan će igrati na sigurno s McQueenom. No, osim haljine, veliko je pitanje i koje će dodatke izabrati.

Tako je jedno od najvećih pitanja hoće li nositi tijaru i koju će izabrati.

Reuters

Kate je imala Cartierovu Hallo Scroll tijaru, no Meghan je zasigurno tu neće kopirati. Razlog je jednostavan – ta će tijara u vrijeme vjenčanja, 19. maja, biti izložena u Australiji.

Meghan bi tako mogla izabrati jednu od Dianinih ukrasa. Moguće je da će se odlučiti za onu koju je princeza nosila na svom vjenčanju s Charlesom, Spencer tijara, ili pak Cambridge Lover’s Knot tijaru, jednu od Dianinih omiljenih.

Spencer tijara naslijeđe je Dianine porodice i sve njene sestre nosile su je na svom vjenčanju. Izrađena je u 30-im godinama 20. stoljeća, a trenutno je u vlasništvu Dianina brata.

Profimedia

Vjeruje se da će Meghan izabrati baš ovu tijaru kako bi na neki način odala počast pokojnoj Diani.

Drugi mogući izbor je Cambridge Lover’s Knot, tijara koja je izrađena 1914., a kraljica Elizabeta II Diani je dala kao vjenčani poklon. Diana ju je često nosila, a i Kate je više puta viđena s njom.

Profimedia