Možete li vjerovati: Hercule Poirot umire!

Piše: Redakcija

Teško da postoji jedna osoba srednje generacije koja nije pogledala barem jednu epizodu o slavnom detektivu Herculeu Poirotu, junaku kojeg je u svojim krimi romanima vješto osmislila Agatha Christie.

Kada je u pitanju televizijska serija ona se bliži kraju i fanove očekuje šokantan završetak. U posljednjoj epizodi slavnog detektiva gledat ćemo kao nepokretnog starca koji boluje od artritisa, a u svom zadnjem istraživanju i sam će postati ubica.

Radnja se odvija tako da Poirot nakon 25 godina uspješne karijere odluči otići u penziju, ali tada ga pozovu da pronađe ubicu petero ljudi. Detektiv kojeg glumi Englez David Suchet (67), u „Zavjesi: Poirotov posljednji slučaj“ morat će pucati u Stephena Nortona kako bi uspio zaustaviti plaćene ubice koji su ubijali za njega.

– Poirot je oličenje morala i pravednosti. Mučila ga je grižnja savjesti jer je čovjeku oduzeo život, pa je svjesno odlučio ne popiti lijek za srce – izjavio je engleski glumac o smrti svog lika.

Sve do smrti Poirot će raditi s kapetanom Hastingsom koji će u posljednjoj epizodi biti usamljeni udovac.

– Gledateljima će biti čudno vidjeti nas stare i oronule, ali neka ih tješi što sam do smrti njegovao brk koji mi je od početka bio zaštitni znak- našalio se Suchet.

Televizijski serijal o Poirotu počeo se snimati 1989. godine.

– Ne mogu vjerovati da je zbilja došao kraj. Odrasla sam uz njega i noćima bila budna jer sam mu u svojoj glavi pomagala rješavati slučajeve. Dio mene umrijet će s njim – glasi komentar jedne gledateljice na “Twitteru”.

Kada je glumac Suchet prije 25 godina dobio ponudu za ulogu Herculea, za savjet je upitao starijeg brata Johna, jer je on već tada imao iskustva sa TV produkcijom.

– Mislio je da taj lik nije za mene i podsmijavao mi se. Očigledno sam se ja posljednji smijao. Pouka koju sam iz ovoga izvukao je da nikada ne treba da slušate starijeg brata. I dalje ga “bockam” zbog toga – rekao je glumac.

O snimanju zadnje epizode kaže:

– To mi je bio najteži dan snimanja u čitavoj karijeri. Reći zbogom Poirotu bilo je veoma teško. Ne radi se tu samo o sentimentalnosti glumca. Kada igrate jedan lik 25 godina on postane dio vas. Stopio sam se s njim, postao sam on – kaže Suchet.

[nggallery id=332]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti