Jennifer Lopez progovorila o zlostavljanju: Kada sam se suprotstavila reditelju bilo me je užasno strah njegove reakcije

Piše: Redakcija

Kao posljedica vala popularnog pokreta Time’s Up kojim se podiže svijest o seksualnom zlostavljanju, sve je više planetarno poznatih dama odlučilo javno progovoriti o nimalo ugodnim životnim situacijama u kojima su se pronašle tijekom svoje karijere. Posljednja u nizu je i američka diva Jennifer Lopez koja je za aprilsko izdanje uglednog magazina Harper’s Bazaar iznijela svoje šokantno iskustvo.

Time’s Up i #MeToo označavaju društvene pokrete posvećene borbi protiv seksualnog zlostavljanja, ali i bilo kakve druge vrste nasilja nad ženama poput zloupotrebe moći. Budući da je i laiku savršeno jasno kako je put do zvijezda posut trnjem, a Hollywood sanjiva meka koju kontrolira šačica moćnika, ne čudi kako je ovaj pokret nagnao mnoge slavne osobe da iznesu vlastita iskustva. Iako je iz današnje perspektive u to teško povjerovati, ni svjetski poznata 48-godišnja pjevačica i glumica Jennifer Lopez nije uspjela izbjeći neugodna iskustva koja su obilježila njene početke.

– Nisam zlostavljana na način na koji su mnoge druge žene zlostavljane. Ali, je li mi redItelj rekao da skinem majicu i pokažem grudi? Je, rekao mi je. Jesam li to napravila? Ne, nisam – objasnila je J.Lo priznavši i kako ju je bilo strah suprotstaviti se, ali je ipak shvatila da mora to učiniti za svoje dobro.

– Kada sam mu se suprotstavila bilo me je užasno strah njegove reakcije. Sjećam se kako mi je srce toliko snažno kucalo da sam mislila da će mi iskočiti iz grudi. ‘Šta to radim? Ovaj me čovjek želi zaposliti’, pomislila sam. To je bila  jedna od mojih prvih uloga, ali znala sam da moram napraviti ispravnu odluku jer si drugačiju – nikada ne bih oprostila – izjavila je temperamentna Latina koja je posljednično naučila podvući granicu i jasno izreći svoje stavove.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti