Ellen DeGeneres: Svi su me mrzili kada sam priznala da ne volim muškarce

Piše: Redakcija

Ellen DeGeneres, jedna od najuspješnijih komičarki i voditeljica, sretna je i u privatnom životu u braku s Portijom De Rossi, a jedna je od prvih slavnih žena koja je javno priznala da ne voli muškarce. U razgovoru s glumcem Daxom Shepardom na njegovom podcastu, Ellen se otvorila o najtežim danima, kako privatno tako i profesionalno. Kada je imala 20 godina, njena tadašnja djevojka poginula je u saobraćajnoj nesreći, piše 100posto.hr.

– Tada se nisam bavila komedijom, mislim da sam konobarila negdje. Kad je ona poginula morala sam se preseliti u lošiji stan. Spavala sam u nekom podrumu na madracu koji je bio pun buha. Pitala sam se zašto više nema te predivne 21-godišnjakinje, a buhe su tu. Pomislila sam da bi bilo idealno kada bismo mogli nazvati Boga i pitati ga takve stvari i zaista dobiti odgovor – kazala je Ellen.

Ellen i Portia De Rossi

Ellen i Portia De Rossi

DeGeneres je prva zvijezda TV serije koja je istovremeno priznala da je lezbejka kada i njen lik u sitcomu “Ellen”. Seriju su ubrzo nakon toga ugasili.

– Producenti i TV mreža nije htjela da ‘izađem van’ kao lezbejka, ali ja sam rekla da je to moj život i da je vrijeme i za mene i za moj lik. Konačno su mi dopustili i bio je to veliki uspjeh. Svi su slavili taj potez. A onda su oni jednostavno prestali promovirati jer su se bojali – kazala je Ellen.

Ona je svoje priznanje imala u velikom intervjuu za magazin Time. Mnogo se pričalo o tome, ali je ubrzo ljude sve to počelo nervirati. Čak ju je i Elton John napao.

– O tome sam pričala u Timeu, te dala intervju Diane Sawyer i Oprah, ali svi su o tome pričali i mislim da je ljudima bilo dosta. I Elton John je rekao: ‘Ušuti, znamo da si gay. Samo budi duhovita.’ Nikad ga nisam upoznala i bila sam povrijeđena jer me nije podržao – kazala je Ellen.

Također ju je boljelo jer su se svi počeli smijati na njen račun.

– Niko nije htio raditi sa mnom. Nisam imala ni agenta, nisam imala ništa – kaže Ellen.

Pročitajte još