Željko Samardžić: Trebalo je vremena da se supruga navikne na promjenu mog izgleda

Piše: Redakcija

Željko Samardžić, pjevač koji osvaja publiku svojim glasom, već četvrtu deceniju uživa u braku sa suprugom Majom. Uspio je Željko izgraditi karijeru, a osim toga očuvati i brak.

– Svakako je ljubav najvažnija, ali ne i jedini ključ uspješnog braka. Međusobno uvažavanje i razumijevanje bračnih partnera je također vrlo važan faktor. U mladosti ta ljubav izgleda drugačije, strastvenije nego u zrelim godinama kada je važno da uz sebe imate i prijatelja. Preći iz ljubavi u prijateljstvo, a pri tome ne žrtvujući ljubav je vještina koja sigurno pomaže braku – kaže Željko.

Priznaje da se još uvijek udvara supruzi, jer to je čar braka.

– Svakodnevno. Nažalost, više je ne mogu kupiti na neke stare fore pošto moja draga više nije klinka, ali uspjevam još ponešto izvaditi iz rukava. Gitara mi je uvijek tu pri ruci kao moje pouzdano oružje – kaže Željko, te dodaje kako je njegovoj supruzi trebalo vremena da se navikne na njegov novi imidž, piše Story.rs.

– Trebalo joj je nekoliko dana da se navikne, ali svim mojim ukućanima se svidjela ova promjena. Oni imaju razumijevanja i za tu važnu stavku mog zanimanja, vizuelni identitet. Znam i da se mnogima ovo ne dopada i često čujem komentare da sam od sebe napravio starca, da ličim na Deda Mraza, Mokranjca, Vajferta…, i sve mi je to simpatično. Na kraju, dobra je stvar zaintrigirati ljude i izgledom, osim novim pjesmama – kaže Željko.

Pročitajte još