Lepa Brena o otmici sina Stefana: Tražili su nam 2 miliona za živo, a 5 miliona za mrtvo dijete

Piše: Redakcija

Najveća zvijezda bivše Jugoslavije, Lepa Brena, u nedavnom se intervjuu za srbijanski Kurir raspričala o stanju u društvu na Balkanu.

-Problem koji vlada na čitavom našem području je jedna vrsta primitivnog animoziteta koji postoji. Ne trebamo kopati po starim ranama, intimi i privatnosti. Hajdemo se malo osvijestiti, 21. je stoljeće, civilizacija, urbanizacija, edukacija. Hajde da mi, koji smo javne osobe, pokažemo da nismo svi za reality show programe. Da smo protiv toga da se u medijima pokazuje seksualna agresija, vjerska, nacionalna i spolna. Apsolutno sam protiv toga – kazala je Brena.

Mnoge je u Srbiji iznenadio njen stav o homoseksualcima.

– Mene ne zanima nečija seksualna opredijeljenost. S publikom imam izvanserijski odnos, mi nemamo seksualni odnos. Mi moramo naučiti da postoje različitosti. Svako od nas treba živjeti svoj život. Meni je bitno samo je li dobar prema meni. Za mene postoji jedna osoba s kojom spavam i zanima me ta vrsta seksualnosti samo s tom osobom, a zabadanje nosa u tuđu intimu, naučila sam u svojoj porodici davno, da je to nepristojno. Tako da – dobrodošli i živite svoje živote kako god hoćete, samo nas nemojte maltretirati nekim stvarima-istaknula je Brena.

Otmica Stefana, sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića, i dalje je tema o kojoj se često polemiše. Cijela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tada osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden od porodice.

Pjevačica i nekadašnji teniski as pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvijek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Vlasnica Granda ne voli da priča o ovom nemilom događaju, ali je u emisiji “Pres pretres” otkrila da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

– Meni je kidnapovano dijete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno. Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana. O čemu ja sad više da pričam… Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom djetetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši. Naravno da imam obezbjeđenje, ali to su profesionalni ljudi koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade –  objasnila je pjevačica, prenosi Kurir.

Prije nekoliko godina objavljen je razgovor između Živojinovića i otmičara:

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave –  naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

– Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog – za 2,5 miliona maraka. Mrtvog – za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivat ćete dio po dio dječakovog tijela – zaprijetili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac.

– Ukoliko poslije tri dana ne čujemo oglas, smatrat ćemo da odugovlačite sa isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci bit će prst manje, a ukoliko ni poslije deset dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti – prijetili su kidnaperi.

Živojinovići nisu gubili vrijeme, već su skupili novac i Stefana vratili živog kući.

Slikovni rezultat za brena i stefan

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti