Nespretna Hillary Clinton postala viralni hit

Piše: Redakcija

Američka političarka Hillary Clinton trenutno je u posjetu Indiji te promovira knjigu „Šta se dogodilo“. Tokom razgledavanja historijskih hramova bivša prva dama doživjela je malenu nezgodu, pa je u nekoliko sekundi čak dva puta skoro pala na stepenicama. Na sreću, ovoga puta to nije završilo najgorim scenarijem.

Nakon što je 2016. izgubila od Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima američka političarka Hillary Clinton posvetila se svojoj drugoj profesiji. Napisala je knjigu „Šta se dogodilo“, u kojoj objašnjava razloge poraza na izborima. Zato je trenutno u Indiji te promovira spomenutu knjigu, a osim toga, u slobodno vrijeme razgledava tamošnje historijske spomenike.

Tokom obilaska hrama Jahaj Maha u indijskom gradu Mandu, supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona doživjela je malu nezgodu, a sve su snimili okupljeni novinari.

Na snimci se jasno vidi kako bivša prva dama u ležernom outfitu silazi niz stepenice u pratnji osiguranja i domaćina. U jednom trenutku okliznula se, no spretno i brzo osoblje priskočilo joj je u pomoć. Isti scenarij ponovio se samo nekoliko sekundi kasnije, a potom je Hillary Clinton odlučila izuti natikače koje je očito smatrala glavnim krivcem za to.

Podsjetimo, 70-godišnjakinja je prije samo pet mjeseci slomila nogu u Londonu i sedmicama imala gips. U jednom intervjuu objasnila je što se tačno dogodilo…

– Trčala sam niz stepenice u štiklama i sa šoljicom kafe u ruci. Istovremeno sam se stalno okretala iza sebe i razgovarala sa saradnicima te u jednom trenutku izgubila ravnotežu i pala. Pokušala sam ustati, ali jako me boljelo – kazala je.

Pročitajte još