Vladimir Putin: Prvi čovjek Rusije otkrio do sada dobro čuvanu tajnu čime se bavio njegov djed

Piše: Redakcija

Djed Vladimira Putina bio je kuhar za Vladimira Lenjina i Josifa Staljina, otkrio je to u dvosatnom dokumentarcu prvi čovjek Rusije, koji je otkrio da je Spiridon Putin bio uvaženi član Staljinova osoblja. Ruski ratni vođa, koji je umro 1953. provodio je masovne progone tokom tridesetogodišnje vladavine, piše Telegraph.

– Bio je kuhar Lenjinu i kasnije Staljinu, u jednoj od dača oko Moskve – kazao je Putin, otkrivši kako je Spiridon Putin nastavio raditi za ruske lidere sve do smrti 1965. u 86. godini.Putin rijetko priča o svom porodičnom životu, a pogotovo o odrastanju. Naime, djetinjstvo Vladimira Putina, uvijek nedostaje u njegovoj biografiji te priče o djetinjstvu počinje s dogodovštinama koje su mu se dogodile tek nakon osme godine života, a svoje roditelje, koji su preminuli kratko prije njegovog političkog uspona, jako rijetko spominje.

Postoji jedna teorija da je ruski predsjednik prvih devet godina života proveo s porodicom čije postojanje do danas poriče. Oni su uvjereni i da je prvu polovicu djetinjstva Putin proveo u Gruziji, a ne u Rusiji.

Povezana slika

A class photo with Vladimir Putin, 13, (first row, third from right), dated 1964-65

Vladimir Putin aged 5 with his mother Maria Ivanovna, aged 41, summer of 1958

Pročitajte još