Spektakl u Sarajevu: 2Cellos s Halidom izveo i pjesmu “Prvi poljubac”

Piše: Redakcija

Sinoć su u prepunoj sarajevskoj dvorani Zetra članovi grupe 2Cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulić, priredili koncert za pamćenje. Publika je prvobitno mogla da uživa u izvedbama planetarno poznatih melodija koje su napisane za klasike i savremene filmove, ali i televiziju, a koje su uz poznati duo izvodili i Zagrebački solisti. Nakon ovog mirnog početka uslijedio je pravi  rock ‘n’ roll tokom kojeg je publika bila na nogama, a vrhunac večeri svakako je bio izvođenje pjesme “Prvi poljubac” kada se na bini pojavio i legendarni Halid Bešlić i ovu pjesmu izveo zajedno sa Stjepanom i Lukom.

Još na samom početku koncerta duo nije krio oduševljenje zbog velikog interesovanja publike.

– Ovo je naš četvrti koncert u Sarajevu i svaki put je sve više ljudi. Puno vam hvala na podršci i lijepo je doći ponovo jer, zapravo, svi smo mi Bosanci – rekao je Stjepan.

Nakon sat i po spektakla Luka i Stjepan su za kraj odsvirali još jednu mirniju kompoziciju, a zatim se pozdravili s prisutnima i izrazili želju da dođu i naredne godine.

Foto: A. Durgut

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti