Alen Vitasović: Kako je alkohol uništio najveću hrvatsku zvijezdu devedesetih

Piše: Redakcija
Alen Vitasović je devedestih godina prošlog stoljeća bio jedna od najvećih hrvatskih muzičkih zvijezda. Nakon nekoliko velikih hitova kao što je “Ne moren bez nje”, Vitasović se povukao sa scene. Nije izdržao teret brze slave te je pao u depresiju i probleme sa alkoholom.
Istarski pjevač često otvoreno priča o svojim problemima s alkoholom. Kaže kako bi svi trebali potražiti pomoć i otići kod psihijatra.

– Borim se s tim problemom, to je jasno. Moji roditelji, moja generacija, uvijek su imali vina, bilo je za jesti i piti. Prvi put sam o liječenju pričao u novinama. Išao sam tamo i nije mi žao. Naučio sam puno – kazao je Vitasović, za hrvatske medije.

Nema konkretan savjet za ljude koji imaju sličan problem, ali kaže kako je najbitnije da se prekine u sekundi, a ako ta sekunda prođe, tad je sve gotovo.

– Moji problemi nisu prošli. Samo znam da sam išao tamo i pokušao nešto, dok mnogi s tim problemom ne pokušavaju ništa i glume da je sve u redu. Je li prošla sama ovisnost? Ne. Kao alkoholičar uvijek ćeš popiti, samo treba znati mjeru koliko i kako – dodao je.

– Smanjio sam alkohol jer mi je dosadio – zaključuje Vitasović koji se u jednom trenutku okrenuo alternativnoj medicini. Pio je kapi od borovnice s Aljaske, vozio bicikl i trčao u svom rodnom selu u Istri jer nije htio da ga porodica ikad više vide crvenih očiju i depresivnog.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti