Serena Williams: Mogla sam umrijeti na porođaju

Piše: Redakcija

Serena Williams je prije pola godina rodila zdravu kćerku Alexis Olympia, a sada, nakon pola godine odlučila je progovoriti o svom problemu i važnosti dobre zdravstvene njege.

– Svaka majka u cijelom svijetu, nezavisno od rase ili porijekla, zaslužuje zdravu trudnoću i porođaj – rekla je Serena.

Nakon carkog reza, iako je operacija dobro prošla, Serena se narednih šest dana borila s plućnom embolijom, stanjem u kojem jedan ili više krvnih sudova blokiraju krvni ugrušci, prenosi Stil. Zbog toga je morala na još nekoliko operacija i preživjela je cijeli niz zdravstvenih problema!

– Sretna sam što sam preživjela. Prvo, moja rana od carskog reza se otvorila zbog jakog kašlja, koji je izazvala embolija. Ponovo su me operirali, a tada su ljekari otkrili veliki hematom, usljed oticanja krvnog ugruška u mom stomaku. Ponovo sam operirana, sproveden je zahtjev koji sprječava da ugrušak ode u pluća. Kada sam napokon izašla iz bolnice, provela sam prvih šest sedmica u krevetu – ispričala je za “People” Serena.

Teniserka je i danas veoma zahvalna ljekarima na svemu.

– Zahvalna sam što sam imala tako dobar medicinski tim. Oni tačno znaju kako treba da se postave u kompliciranim situacijama. Da nije bilo njihove profesionalnosti i dobre njege, danas ne bih bila ovdje – tvrdi Serena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti