Pariz privukao rekordan broj turista u 2017. godini

Piše: Redakcija

Turisti su prošle godine ponovo počeli da se “vraćaju” Parizu uslijed popuštanja bojazni za sigurnost koja se javila nakon niza terorističkih napada krajem 2015. godine.

Za Pariz je 2017. godina, kada je riječ o stranim posjetiteljma, bila najbolja u najmanje posljednjih deset godina, javlja agencija Reuters, a prenosi SEEbiz.

Broj rezervacija hotelskog smještaja u Parizu i u široj regiji Il de France porastao je na 33,8 miliona, a registrovan je i veliki rast dolazaka turista iz Japana, Njemačke i SAD-a, objavila je lokalna turistička organizacija.

Ukupan broj turista u Parizu je pao na 30,9 miliona 2016. godine s 32,4 miliona iz 2015., što je bila reakcija na koordinirane terorističke napade iz novembra 2015, kada je ubijeno 130 ljudi – piše FENA.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti